Veliki broj posjetilaca u Kinu Novi Grad

Kino Novi Grad, koje je nakon kraće pauze ponovo počelo sa radom u četvrtak 10. novembra, posjetio je veliki broj ljubitelja sedme umjetnosti.

U samo četiri dana kino je posjetilo oko 450 ljubitelja filmske umjetnosti, koji su imali priliku gledati film „Doktor Strange“, dok su najmlađi posjetioci uživali u crtanom filmu „Trolovi“.

Pored toga, u ponedjeljak, 14. novembra,za učenike Osnovne škole „Fatima Gunić“ organizirana je projekcija filma „Trolovi“, uz koji se družilo više od 400 djevojčica i dječaka

U Kinu Novi Grad, u četvrtak, 17. novembra, u 19 sati premijerno će biti prikazan dokumentarni film Avde Huseinovića „Bošnjaci-genocid u kontinuitetu“, koji se premijerno prikazuje.

Po prvi put u video formi, kroz korištenje relevantne dokumentacije, svjedočenja, intervjue i izjave uglednih bošnjačkih, albanskih, hrvatskih, srpskih i crnogorskih intelektualaca, istraživači genocida, preživjele žrtve genocida i potomci žrtava genocida bit će prezentirana do sada neispričana, kompleksna priča o genocidu nad Bošnjacima, koji traje preko tri stoljeća na području Bosne i Hercegovine, Sandžaka i drugih dijelova Balkana.

U petak i subotu, bit će nastavljene redovne kino projekcije u 20 sati, kada će posjetioci imati priliku pogledati film „Jack Reacher: Nema povratka“.

U subotu i nedjelju, 19. i 20. novembra, najmlađi će uživati u crtanom filmu „Trolovi“, s tim da se u subotu u 13 sati film prikazuje u 3D projekciji, te je uz kartu potrebno kupiti 3D naočale, koje se mogu koristiti više puta.

U nedjelju se prikazuje 2D projekcija filma „Trolovi“ i to u dva termina, u 13 i 17 sati.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE