Učenici osnovnih škola “Skender Kulenović” i “Umihana Čuvidina" najbolji matematičari

U osnovnoj školi “Osman Nuri Hadžić”održano je općinsko takmičenje iz matematike, na kojem su učestvovali učenici sedmog, osmog i devetog razreda osnovnih škola s područja općine Novi Grad.

Najbolje znanje iz matematike od učenika sedmog razreda pokazali su Asja Smječanin učenica OŠ “Umihana Čuvidina” i Davud Ćuprija iz OŠ ”Fatima Gunić”, koji dijele prvo mjesto.

Drugo mjesto pripalo je Nejli Herac iz škole “Umihana Čuvidina” i Lejli Imamović iz OŠ “Osman Nuri Hadžić”, dok je treće mjesto osvojila Adla Tinjak iz OŠ “Umihana Čuvidina”.

Učenice osmog razreda OŠ “Osman Nakaš” Asja Rahmanović i Ema Pavlinović dijele prvo mjesto, sa osvojenim maksimalnim brojem bodova. Drugo mjesto pripalo je Mirnesu Fehriću iz OŠ “Umihana Čuvidina”, a treće Tajri Čavčić iz OŠ ”Skender Kulenović”.

Prvo mjesto od učenika devetog razreda pripalo je Sibelu Hadžimušoviću, učeniku škole

”Mehmedalija Mak Dizdar”, drugo mjesto Emini Imamović iz OŠ “Fatima Gunić”, a treće Mirzi Podrugu iz  OŠ “Skender Kulenović.”

Učenicima je dobrodošlicu poželio direktor škole Ševal Dudević, sa željom za mnogo uspjeha i dobrih rezultata u budućem radu.

“Drago nam je da smo domaćini takmičenja iz matematike. Ovo je prilika za sticanje novih znanja, razmjenu iskustava i međusobnog druženja, kako djece, tako i nastavnika”, rekao je Dudević.

Općinsko takmičenje realizira se u skladu sa programom Prosvjetno - pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo. Općina Novi Grad Sarajevo obezbijedila je diplome i novčane nagrade za pobjednike takmičenja, koje će im biti uručene nakon što se završe sva općinska takmičenja.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE