U vili Hadžihalilovića na Dobrinji otvara se Centar za kulturu

Općina Novi Grad Sarajevo preuredila je vilu Hadžihalilovića na Dobrinji u Centar za kulturu, mjesto, gdje će se održavati različiti kulturni programski sadržaji, namijenjeni djeci i omladini, osobama starije životne dobi i široj publici.

U Centru će se održavati različiti umjetnički sadržaji: izložbe, koncerti, teatarske predstave, književne večeri i javne diskusije, u kojem će se ljudi osjećati ugodno.

Bit će na raspolaganju omladini zainteresiranoj za umjetnost, obrazovanje i kulturu u praktičnom smislu kroz sekcije, od literarne, likovne, muzičke, dramske, glumačke, novinarske, do filmskih projekcija i koncerata klasične i savremene akustične muzike.

U Centru će se nalaziti i kutak za ljubitelje pisane riječi, čitaonica sa čajnom kuhinjom u kojoj će posjetiocima/čitateljima biti na raspolaganju dnevne, sedmične novine i časopisi iz zemlje i regiona, kao i odabrane knjige.

 

Svečano otvaranje Centra za kulturu Dobrinja "Vila Hadžihalilovića" održat će se u petak, 19. maja, sa početkom u 15.30 sati.

 

Svi su dobro došli!

 

PRES SLUŽBA OPĆINE