U prizemlju zgrade Općine otvorena kafe-slastičarna „Kup“

U prizemlju zgrade Općine Novi Grad Sarajevo, u četvrtak, 28. oktobra, otvorena je kafe-slastičarna „Kup“.

Kako bi korisnicima usluga osigurala više prostora i omogućila bržu i lakšu uslugu, Općina Novi Grad nedavno je izvršila rekonstrukciju prizemlja zgrade, čime je ovaj dio zgrade Općine proširen za oko 500 metara kvadratnih novog prostora.

Time je omogućeno otvaranje novih sadržaja, koji su sada našim građanima na dohvat ruke. Osim kafe-slastičarne tu je i BIHAMK-ova poslovnica za podršku vozačima na cesti, zatim računovodstveni servisi, a uskoro će biti otvorena i poslovnica banke, tako da će građani pored poslova vezanih za općinsku administraciju, u zgradi naše općine moći dobiti i bankarske usluge.

Slastičarna Kup je već duži vremenski period prepoznatljiv brend u poslastičarstvu sa mnoštvom ukusnih i jedinstvenih delicija, svoju prvu slastičarnu otvorila je na Dobrinji, a u općini Novi Grad je od 1985. godine.  

 „Ovaj potez slaže se i sa planovima našeg razvoja i širenja. Ponuda je bazirana na dnevnim potrebama naših klijenata. U novom objektu radi sedam ljudi, a uskoro će se naši proizvodi proširiti i na međunarodno tržište. U toku su dogovori oko franšize za zemlje Arapskog zaljeva“, ističe Armin Jašari, vlasnik slastičarne „Kup“.

Novi poslovni prostori u prizemlju zgrade Općine Novi Grad koje smo dobili prilikom rekonstrukcije i proširenja zgrade osigurat će prihode za Općinu od oko 100.000 KM godišnje.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE