U Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo sutra premijera muzičke kompozicije – spota pod nazivom “Devet heroja”

U Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo u petak (17.11.2017.) u 18:00 sati bit će upriličena premijera muzičke kompozicije – spota pod nazivom “Devet heroja”.

Orden heroja oslobodilačkog rata je bilo najveće vojno odlikovanje Armije Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u BiH. Ovo priznanje je pripalo devetorici boraca Armije R BiH i to: Izet Nanić, Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Midhad Hujdur, Hajrudin Mešić, Safet Zajko, Enver Šehović, Adil Bešić i Nesib Malkić.

            Dževad Ibrahimović napisao je kasidu “Devet heroja” posvećenu herojima Armije R BiH, a otpjevao ju je i snimio Mustafa Isaković. Prepoznavajući značaj ovog projekta produkcijska kuća “ONE MOMENT STUDIO” iz Tuzle i Udruženje “NAŠ FILM” ekrenazirali su ovu priču u filmskoj formi koja predstavlja važan i vjeran prikaz dijela historije BiH koji će poslužiti, posebno našim budućim generacijama, da kolektivno suosjećamo, pamtimo i poštujemo teško vrijeme u kojem su naši borci i heroji dali svoje živote.

Na premijeri će se obratiti autor projekta Mustafa Isaković, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata gospodin Salko Bukvarević i direktor Fonda Memorijala Suad Zijadić.