Počela izgradnja nadzemnih natkrivenih niša i polupodzemnih kontejnera na području općine Novi Grad Sarajevo

Na području općine Novi Grad Sarajevo počela je realizacija projekta izgradnje nadzemnih natkrivenih niša i polupodzemnih kontejnera za prikupljanje otpada (zeleni otoci).

Nadzemne natkrivene niše gradit će se u deset mjesnih zajednica na 11 lokacija i to u MZ ”Buča Potok" u ulici Alije Kučukalića 5, u MZ ”Briješće” u ulici Viteška 40, u MZ “Naselje heroja Sokolje”  na spoju ulica Numan paše Ćuprilića i Abdulaha Bošnjaka kao i u ulici Franje Kluza 5, zatim u MZ “Dobroševići” u ulici Ranovačka do broja 99, na spoju ul.Butilska i Pašića put, a u MZ “Reljevo “ u Paljevskoj ulici kod kombi okretaljke.

U MZ “Čengić Vila” u ulici Gradačačka 29A i 29B  na već ranije izgrađenim postoljima za kontejnere postavit će se zatvorena konstrukcija čime će se riješiti problem komunalne higijene na ovom području.

Zeleni otoci gradit će se i u MZ  "Švrakino Selo II” u ulici Prnjavorska 2-4 , u MZ “Olimpijsko Selo" u blizini SOS sela, a duž novoizgrađene šetnice Bulevar Meše Selimovića postavit će se i dvije korpe za pseći otpad sa postoljem i uputstvom za upotrebu.

Polupodzemni kontejneri za selektivno prikupljanje otpada, zeleni otoci za prikupljanje papira, plastike i miješanog otpada izgradit će se na pet lokacija i to u MZ „Staro Hrasno“ u ulici Antuna Branka Šimića 2-4, u MZ „Alipašino Polje  CI“ u ulici Geteova preko puta broja 14, u MZ „Dobrinja D“ u ulici Omladinskih radnih brigada do broja 5, u MZ „Dobrinja A“ u ulici Branislava Nušića 185 i u MZ „Dobrinja B“ u na spoju ulica Hakije Turajlića i Rudija Alvađa. Na svim zelenim otocima postavit će se i  table sa uputstvom za upotrebu.

Vrijednost navedenih radova je 150.000 konvertibilnih maraka.