Održan 24. tradicionalni memorijalni turnir „Ramiz Salčin" - najuspješnijima uručene prigodne nagrade

U povodu obilježavanja 25. godišnjice od pogibije komandanta Teritorijalne odbrane Novi Grad Sarajevo Ramiza Salčina,  u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo i Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, a u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo, u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“  u nedelju 20. avgusta, održan je 24. tradicionalni memorijalni turnir „Ramiz Salčin“ u streljaštvu i pikadu za osobe s invaliditetom. Učestvovalo je više od 90 takmičara i takmičarki iz Sarajeva, Vogošće, Hadžića, Tuzle, Kladnja, Živinica, Zenice, Travnika, Maglaja, Banovića i drugih krajeva FBiH.

Manifestacija je protekla u vidu druženja i sportskog nadmetanja te prisjećanja na lik i djelo rahmetli Ramiza Salčina, koji je poginuo 22. avgusta 1992. godine na Vojničkom Polju u jednoj od bitaka za slobodu grada Sarajeva i BiH. Podstumno je odlikovan „Zlatnim ljiljanom“ i „Ordenom zlatnog grba sa mačevima“.

U pikadu prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo, drugo  SK OSI Maglaj, a treće SIK Tuzla. U pojedinačnom plasmanu  najbolje su bile: Mirela Ramić (Tuzla), Zumra Gušo (Maglaj) i Šefika Skorupan (Sarajevo).

U gađanju iz  vazdušne puške kod muškaraca prvo mjesto osvojila je ekipa SIK Tuzla sa 520 krugova. Drugi su strijelci iz Maglaja sa 516,  a treće mjesto osvojila je ekipa Udruženja SRI Novi Grad sa 510 krugova. U pojedinačnom plasmanu najbolji strijelci su bili: Šaban Fatić (Sarajevo) – 184,  Hajro Bečić (Banovići) 181 i  Fuad Ferizović (Tuzla) – 177 krugova.

U disciplini vazdušna puška kod žena prvo mjesto osvojila je ekipa SIK Tuzla sa 337, drugo SK OSI Maglaj – 325, a treće  SSK Živinice – 310 krugova. Pojedinačno Alma Hodžić bla je najbolja sa 174 kruga. Druga je Mirela Ramić iz Tuzle sa 170, a treće mjesto osvojila je Tuzlanka Kadira Nukić sa 167 krugova.