Odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima obilježen Dan nezavisnosti BiH

U općini Novi Grad danas je polaganjem cvijeća na centralno spomen-obilježje i odavanjem počasti šehidimai poginulim borcima Armije RBiH obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Na tom mjestu okupili su se brojni članovi porodica, rodbina i prijatelji poginulih, predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo, Općinskog vijeća i boračkih udruženja, kaoi predstavnici Kantona i Grada Sarajeva, kako bi evocirali uspomene na put kojim su hodili hrabri vitezovi Armije RBiH i odali počast poginulim braniteljima naše domovine.

Sa ovog skupa poručeno je da se nikada ne smiju i neće zaboraviti sinovi koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine od agresora. Oni su najzaslužniji za slobodu u kojoj mi danas uživamo, rečeno je.

Dan nezavisnosti BiH i 26.godišnjica od Referenduma koji je održan 29. februara i 1.marta 1992. godine obilježen je polaganjem cvijeća i na drugim spomen-obilježjima koji svjedoče odbrani BiH. Cvijeće je položeno i na Šehidskom mezarju Kovači, na mezaru prvog predsjednika nezavisne BiH Alije Izetbegovića, na Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva i drugim spomen-obilježjima.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE