Obilježen Dan mjesnih zajednica Alipašino Polje B-I i B-II

Prigodnim programom danas je obilježen Dan mjesnih zajednica Alipašino Polje B-I i B-II.

Tim povodom delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, te predstavnici savjeta ovih mjesnih zajednica i Osnovne škole „Fatima Gunić“ položili su cvijeće na spomen – obilježje šehidima i poginulim borcima Armije RBiH u B fazi Alipašinog Polja.

Ovom prilikom Ahmet Zećo, v.d. pomoćnika načelnika za lokalnu samoupravu prisutnima je čestitao Dan mjesnih zajednica i 25. novembar - Dan državnosti BiH. Kazao je da je zadovoljan dosadašnjim radom ovih mjesnih zajednica na kojima živi oko 8.000 stanovnika, ali i projektima koji su u proteklom periuodu realizirani.

Predsjednik savjeta MZ Alipašino Polje B-II Muharem Višnjić održao je svečanu sjednicu na kojoj je učesnicima u šahovskom turniru, te prvoplasiranim šahistima dodijelio certifikate i novčane nagrade.

U svom obraćanju prisutnima Višnjić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Općinom Novi Grad Sarajevo i OŠ „Fatima Gumić“. Istakao je da je na području ove mjesne zajednice realiziran značajan broj projekata, od kojih je najveći utopljavanje stambene zgrade u ulici Semira Frašte broj 15,16 i 17. U toj ulici sanirane su klupe za sjedenje, a urađena je i sanacija igrališta na području MZ „Alipašino Polje B-I i drugi projekti. Kada je u pitanju MZ „Alipašino Polje B-II, u toku je utopljavanje objekta OŠ „Fatima Gunić“, sanirane su klupe u ulici Nerkeza Smailagića i igrališta na području MZ „Alipašino Polje B-II, istakao je Višnjić

Prvo mjesto na šahovskim turnirima osvojili su Rešad Tutić i Atif Bećirbašić, drugoplasirani je Aldin Dedović- Ćerimović i Nedžib Ćatović, dok su treće mjesto osvojili Ahmet Jelić i Srđan Zlobec.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE