Nečelniku Efendiću uručeni Grb i zahvalnica Sindikata državne agencije za istrage i zaštitu

Predstavnici Sindikata državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA),  predsjednik Danijel Ilić i dopredsjednik Edin Kahrimanović posjetili su danas Općinu Novi Grad, gdje ih je ugostio načelnik Semir Efendić.

Tom prilikom razgovarano je o aktivnostima Sindikata, kao i o projektima koje je ova lokalna zajednica realizirala u proteklom periodu i budućim planovima.

Predstavnici Sindikata zahvalili su načelniku Efendiću na podršci u održavanju međunarodne konferencije policijskih sindikata regiona i Evrope i uručili mu najveće priznanje Grb Sindikata SIPA-e i zahvalnicu za podršku u radu i razvoju.  

“Željeli smo zahvaliti načelniku Efendiću za podršku u organiziranju međunarodne konferencije koja je održana od 18. do 21. maja ove godine pod nazivom „Turistički potencijali BiH, s aspekta sigurnosti“, kazao je Ilić.

Dodao je da je konferencija u čijem su fokusu bili sigurnost i turizam u glavnom gradu BiH okupila predstavnike sigurnosnog sektora i investitora, kao i djelatnike turističkih agencija iz zemalja regiona.

Zamjenik predsjednika Edin Kahrimanović i predsjednik Skupštine Saveza sindikata policijskih organa, istakao je da im je prilikom održavanja sportskih igara omogućeno i korištenje sportskih terena u Centru „Safet Zajko“.

U sportskim igrama, održanim u okviru obilježavanja 10. godišnjice postojanja Sindikata SIPA-e učestvovalo je više stotina uposlenika ove institucije.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE