Na općinskom takmičenju iz programa „Upozoravanja na opasnost od mina“ najuspješnija ekipa OŠ „Skender Kulenović“

U prostorijama Osnovne škole „Sokolje“, održano je općinsko takmičenje učenika osnovnih škola sa područja općine Novi Grad Sarajevo iz Programa „Upozoravanja na opasnost od mina“ u organizaciji Crvenog križa Novi Grad Sarajevo.

U takmičenju je učestvovalo svih 14 osnovnih škola sa područja Novog Grada Sarajevo.

Skupu su se obratili direktor OŠ „Sokolje“, Bećir Hasanović  i sekretar  Crvenog križa Općine Novi Grad Sarajevo, Rezama Musić, koja je i otvorila takmičenje.  

Prvo mjesto sa osvojenih 13 maksimalnih bodova zauzela je ekipa OŠ "Skender Kulenović" sa ekipom u sastavu Merima Torlak, Hanna Selimović, Esma Mujačić i nastavnik - instruktor Indira Dokara. Prvoplasirana ekipa će predstavljati Crveni križ Općine Novi Grad Sarajevo na kantonalnom takmičenju.

Drugo mjesto je osvojila je ekipa OŠ" Ćamil Sijarić" sa osvojenih 11 bodova, u čijem sastavu su bili Emir Šetkić, Lejla Brkanić, Merjem Kodžaga i nastavnik - instruktor Hanka Račić.

Na treće mjesto plasirala se OŠ "Osman Nakaš" sa osvojenih 9 bodova, sa ekipom u sastavu Nejra Aslani, Mikdad Mujezinovič, Azra Ahmetović i nastavnik - instruktor Amela Mahmutović.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbijeđeni su pehari i medalje za učenike i nastavnike, kao i poklone za učenike i nastavnike za tri prvoplasirane ekipe. Za sve učesnike je obezbjeđena hrana i  piće.  Diplome za pobjednike će biti naknadno uručene.

             

 

PRES SLUŽBA OPĆINE