Koncert sevdaha okupio izvođače sevdalinke iz BiH i regiona

U prepunoj multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo, u ponedjeljak, 31. oktobra, održan je koncert sevdaha pod nazivom „Susret sevdalija iz gradova BiH i regiona“.

Na koncertu, kojem je prisustovalo više od 300 ljubitelja stare narodne pjesme okupili su se eminentni interpretatori sevdalinke iz naše države i regiona, a prisutni su slušali Kadiru Čano, Refiju Muslić, Dragana Račića, Ramizu Milkunić, Andriju Števanića, Subhiju Šehović, Merimu Njegomir, Seju Pitića, Edina Pandura, Ibru Selmanovića i mnoge druge izvođače.

U sali ispunjenoj do posljednjeg mjesta posjetioci su istinski uživali pjevajući zajedno sa estradnim umjetnicima poznate sevdalinke kao što su: „Bosno moja poharana“, „Moj dilbere“, „Mujo kuje“, „Zvjezda tjera mjeseca“, „Kad sretneš Hanku“, „Kona na bunaru“ i mnoge druge.

Nastupila su 23 estradna umjetnika i Kulturno-umjetničko društvo „Karaula“ iz Travnika, čiji su članovi izveli „Sandžačke igre“.

Voditelj programa je bio Enver Šadinlija, a izvođače je pratio „Akustiko band“ iz Tuzle sa gostima Esherom Heljom i Damirom Galijaševićem.

Koncert je održan u organizaciji Udruženja „Saray Sevdah“ i uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE