Dani mjesnih zajednica „Čengić Vila“ i „Saraj Polje“ obilježeni sjećanjem na poginule borce

Dani novogradskih mjesnih zajednica „Čengić Vila“ i „Saraj Polje“, obilježeni su 27. februara i 2. marta, sjećanjem na šehide i poginule borce koji su svoje živote ugradili u temelje BiH.

Tim povodom, delegacija Općine Novi Grad  položila je cvijeća na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Armije RBiH kod OŠ “Osman Nakaš” i ispred  OŠ „Aleksa Šantić“ “, te na spomen-obilježje komandantu Štaba teritorijalne odbrane Općine Novi Grad Sarajevo Ramizu Salčinu.

Prisutne je u ime Općine Novi Grad Sarajevo pozdravio v.d. pomoćnika načelnika Službe za lokalnu samoupravu Ahmet Zećo, te im čestitao Dan Mjesne zajednice, a Savjetu se zahvalio na dobroj saradnji sa nadležnim Općinskim službama.

Održane su i svečane sjednice savjeta ovih mjesnih zajednica, na kojima su predsjednici prisutne informisali o projektima urađenim u protekloj godini, ali i o planovima za predstojeći period.

Pojedincima i kolektivima uručene su zahvalnice za doprinos u radu i razvoju ovih mjesnih zajednica, a priređen je i prigodan kulturno-zabavni program, koji su izveli mališani iz vrtića „Lastavica“ i učenici Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu.

Cvijeće na spomen-obilježje položile su i delegacije Savjeta mjesnih zajednica, predstavnici političkih partija koje participiraju u radu Općinskog vijeća, te rodbina i prijatelji poginulih.

PRES SLUŽBA OPĆINE