19. malonogometni turnir „Šehidima i poginulim borcima Novog Grada 2016“ održan u dvorani „Ramiz Salčin“

Devetnaesti malonogometni turnir „Šehidima i poginulim borcima Novog Grada 2016“, održan je 24. i 25. decembra u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ u znak sjećanja na heroje odbrambeno - oslobodilačkog rata.

Na tradicionalnom turniru koji je održan u sklopu obilježavanja Dana Općine Novi Grad Sarajevo učestvovale su ekipe svih osnovnih škola sa područja Novog Grada.

Turnir je otvorio i prisutnima se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo dr. Rusmir Baljić, a manifestaciji su prisustvovali i predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport, Službe za boračka pitanja, Udruženja „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca“ Općine Novi Grad, kao i predstavnici novogradskih osnovnih škola.

Pobjednici turnira bili su učenici Osnovne škole „Meša Selimović“, dok su drugoplasirani učenici OŠ „Sokolje“, a treće mjesto pripalo je ekipi OŠ „Ćamil Sijerić“.

Za najboljeg golmana na turniru izabran je Kerim Muharemović, učenik OŠ „Sokolje“, nagradu  najboljeg strijelca dobio je Almin Fejzić, dok je za najboljeg igrača izabran Anel Šehović, učenik OŠ „Meša Selimović“.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, a u organizaciji Udruženja „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca“, Novi Grad.

Najuspješnijim takmičarima pojedincima i ekipama dodjeljene su diplome i pehari, kao i prelazni pehar, za pobjedničku ekipu, dok su svim učesnicima škola dodjeljene zahvalnice.

 

PRES SLUŽBA OPĆINE